עיצוב משחקים - ממש לא משחק ילדים
מאז ומעולם היוו משחקים חלק מהתרבות האנושית, ומלווים גם כיום את האדם מינקות וילדות ועד לחיים הבוגרים. לאורך השנים התפתחה מאוד תרבות המשחק, בד בבד עם הערכים החברתיים וההתפתחויות הטכנולוגיות של התקופות. השינויים בולטים במיוחד בעשור השני של המאה העשרים ואחת, המאופיין בשפע של משחקים דיגיטליים עבור מחשבים, טאבלטים ומכשירים ניידים. בזכות רשת האינטרנט משווקים משחקים אלו בקנה מידה בינלאומי, ולמעשה הענף מהווה שוק עצום המגלגל סכומי עתק. בתוך כך, התחרות הרבה בשוק הופכת את ענף המשחקים לדינאמי ביותר, ומעלה באופן תדיר את רף האיכות, העיצוב הדיגיטלי והתכנון.
מלאכתם של מעצבי משחקים
עיצוב משחקים מורכב מספר שלבים עיקריים:
-
תכנון המהות - כולל את סיפור המשחק, מטרותיו, חוקיו, עלילתו ותכניו, וכן תכנון של שלבי המשחק השונים. למעשה, תכנון טוב ונכון של משחק הוא המפתח להצלחתו.
-
עיצוב הגרפיקה - מורכב מעיצוב ממשק משתמש, דמויות, פונטים, מסכים, וכל מרכיב חזותי אחר הקיים במשחק. במהלך עבודות אלו נעזרים במגוון תוכנות עיצוב גרפיות, כמו פוטושופ או מאסטר פלאש.
-
אנימציה – לצורך יצירת ההנפשה במשחק נעזרים בתוכנות דו ותלת מימד שונות, כדוגמת
-
Max 3dsאו יוניטי.
-
עיצוב הסאונד - יצירת מוסיקת רקע, דיבוב דמויות ומוסיקה לאפקטים. חשוב לדעת כי עיצוב הסאונד נועד להעביר ולהעצים למשתמש את מהות חוויית המשחק, ולמטרה זו נעזרים גם במוסיקה חיה מוקלטת.
-
תכנות המשחק – נעשית בשפות רלוונטיות כמו AS3, ג'אווה או פייטון, המתאימות לפלטפורמת המשחק שעימה עובדים.
-
הפקת ושיווק המשחק - הפקת משחק דורשת יכולת לעבוד על פי תקציב מוגדר, הכנת לוחות עבודה מסודרים, והתנהלות מול אנשי העיצוב השונים. כמו כן, נדרשות יכולות לשווק את המשחק בשווקים, לחברות ולמשקיעים שונים בתחום.
עיצוב משחקי מחשב בישראל
בישראל כמעט שלא עוסקים במשחקי טריפל A, או במילים אחרות משחקי ענק כמו Call Of Duty שהינם בעלי תקציב עצום הדומה לזה של סרט קולנוע הוליוודי. מרבית ההפקות בארץ מתמקדות במשחקים פשוטים יחסית עבור הסלולארי, רשת הפייסבוק ,משחקי פלאש או משחקי קז'ואל. אמנם מדובר במשחקים פשוטים וזולים יחסית להפקה, אך הם מאוד ממכרים ומאפשרים חשיפה מהירה או שימור לקוחות.